Hidrokinetoterapie

 

Hidrokinetoterapia reprezinta o varianta terapeutica recent intrata in practica medicala de specialitate. Hidrokinetoterapia consta in utilizarea apei in scop terapeutic, sub forma de tratament extern. Apa poate fi utilizata pentru proprietatile sale fizice (temperatura si presiune), cat si pentru cele biochimice ale eventualelor substante ce pot fi dizolvate in ea.
Indicatiile hidrokinetoterapiei constau intr-o serie de suferinte ale aparatului locomotor, precum:
– sechelele posttraumatice: fracturi si interventii ortopedico-chirurgicale pentru patologia membrelor inferioare si neurochirurgicale pentru hernie de disc, entorse, traumatisme musculare si tendinoase, traumatismele care au presupus interesare de parti osoase articulare si leziuni neurologice, arsurile intinse cu cicatrice, retracturi tisulare si aderente. Aceste situatii se pot intalni la orice varsta, mai ales la persoanele tinere, active.
– suferintele ortopedice de tipul distrofiilor de crestere la copii, precum scolioze, cifoscolioze, cifoze, epifizite sau dupa interventii chirurgicale care necesita mobilizare cu descarcare de greutate si facilitare a miscarilor efectate. Situatiile prezentate se intalnesc cu precadere la copii, adolescenti si tineri.
– reumatologie, in contextul suferintelor reumatismale degenerative (artroze) si inflamatorii (in afara puseului acut), suferintele discovertebrale manifestate prin lombalgie, lombosacralgie, lombosciatipatie, nevralgie cervicobrahiala si cevicooccipitala, nevralgie intercostala prin miorelaxarea, decontracturarea si starea de sedare, de bine, de confort pe care le induc, cat si de facilitare a miscarilor effectuate. Aceste situatii se vor intalni la orice categorie de varsta, in special la tineri.
– suferintele neurologice, cele vasculare, circulatorii, cardiovasculare, pulmonare etc. Aceste situatii se pot intalni la orice varsta, adulti sau persoane de varsta a treia, la ambele sexe si indiferent de mediul de provenienta.
Contraindicatii
Contraindicatiile hidrokinetoterapiei sunt aflate in legatura cu starea pacientului si cu gradul de solicitare din partea exercitiilor efectuate in apa. Prima categorie se refera la: afectiunile acute, starile febrile, tulburarile trofice cutanate, suferinte ale aparatului locomotor cu evolutie rapida si severa (saceroza in placi, miopatii, cancer), afectiuni intercurente care agraveaza suferintele cardiovasculare si respiratorii si contraindica efortul. Cea de-a doua categorie se refera la: afectiunile cardiovasculare de tip coronarian, hipertensiunea arteriala instabila, cardiopariile valvulare grave, boli infectioase cu leziuni cutanate (eczema, escare suprainfectate, fistula), bronsita acuta, angina, sinuzita, diaree, anumite psihopatii.

Preturi hidrokinetoterapie :

– 35 ron/ sedinta- grup de 10 persoane
– 60 ron/individual
– 250 ron/10 sedinte – grup de 10 persoane

INCHIS TEMPORAR 

Datorita conditiilor actuale datorate pandemiei SARS COVID19 pentru siguranta dumneavoastra serviciile noastre sunt suspendate temporar. Vom actualiza programul odata ce conditiile vor fi propice reluarii activitatii.

Va multumim pentru intelegere!

Rezervari la tel : 0374.029.407